Click Here For Fast Cash!!

Snow heart cookies




gambar sekadar hiasan


Bahan- bahan:

500gm tepung kanji (aka tepung ubi kayu)
600 – 800 gm tepung gandum (sampai boleh dicanai)
16 oz ghee (1 tin ghee yg kecik) -448gm
12 oz gula aising (1 oz = 28 gm) – 336gm
1 sudu teh soda bikarbonat
Susu tepung

Cara Membuat: 

1. Ayak tepung kanji, tepung gandum dan soda bikarbonat. Ketepikan.

2. Pukul ghee dan gula halus hingga sebati.

3. Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan hingga tepung hingga sebati. Kalau adunan masih tak boleh dicanai dan terap, tambahkan tepung gandum sikit-sikit dan uli hinggalah adunan boleh dicanai.

4. Canai alas plastik, terap dan bakar dengan api sederhana (jika oven yang dipakai nombor 1 hingga 5, boleh pakai antara 3 & 4 dan bakar dalam 10 min)

5. Bila dah masak sira dengan susu tepung. Biskut ni bila dah masak jadi putih, tak perlu bakar sampai kekuningan.

No comments:

Post a Comment